Włoskie przysmaki

PIADINA – pieróg włoski

piadinaSkładniki: Mąka pszenna, woda, sól, pulpa pomidorowa, mozzarella, smalec, proszek do pieczenia, przyprawy.

Sposób przygotowania do spożycia:
Przed użyciem produkt rozmrozić w oryginalnym opakowaniu. Produkt podgrzewać w kontakt grillu lub na blacie grzewczym. Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Produkt mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej.

Przechowywać w temperaturze -18 stopni c.

Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.

HOT DOG (parówka w cieście do pizzy)hotdog

Składniki: parówka wieprzowo-wołowa, mąka pszenna, woda, sól, oliwa z oliwek, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, cukier, gluten pszenny, polepszacz.

Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i piec w temp. 200 C zwinięty w folię aluminiową przez 7-8 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej. Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Przechowywać w temperaturze – 18° C.

Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.

HOT DOG WŁOSKI

hotdog_wloskiz parówką, kapustą i sosem (we włoskim cieście do pizzy)
Składniki
: parówka wieprzowo-wołowa, mąka pszenna, woda, sól, oliwa z oliwek, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, cukier, gluten pszenny, polepszacz.
Dostępne 3 warianty smakowe:

  • Hot dog z parówką, kapustą i ketchupem
  • Hot dog z parówką, kapustą i majonezem
  • Hot dog z parówką, kapustą i musztardą

Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i piec w temp. 200 C zwinięty w folię aluminiową przez 7-8 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Produkt wstępnie wypieczony, mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej. Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Przechowywać w temperaturze – 18° C.

Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.

BUŁECZKA DORIA

doria2ziołowo-czosnkowa (alternatywa pieczywa czosnkowego)

Składniki: mąka pszenna, woda, olej roślinny uniwersalny, sól, mleko w proszku, płatki ziemniaczane, gluten pszenny, soda, drożdże piekarskie, zioła prowansalskie, polepszacze.

Sposób przygotowania do spożycia: Przed użyciem produkt rozmrozić w temp. do 4 st. C. Po rozmrożeniu przekroić bagietkę. Wewnętrzne połowy obu powstałych po przekrojeniu połówek pokryć wybranymi dodatkami i piec do momentu zarumienienia w temp. ok. 280 st. C. przez ok. 3-5 min ( czas zapiekania może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu) Produkt podawać również jako przekąskę lub jako mini kanapkę na zimno po uprzednim nafaszerowaniu wybranymi składnikami.

Produkt mrożony.

Przechowywać w temperaturze – 18 stopni C.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.

PIADINA – placki pszenne

piadina2Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, smalec, proszek do pieczenia.

Sposób przygotowania do spożycia:
Przed użyciem produkt rozmrozić w oryginalnym opakowaniu.
Produkt podgrzewać w kontakt grillu lub na blacie grzewczym. Produktu nie należy podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Produkt mrożony, przeznaczony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18 stopni c.

Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.