Ciasto do pizzy w kulce
CIASTO PIZZOLA
Uniwersalne ciasto do pizzy zarówno cienkiej, jak i grubej, smak neutralny.
Standardowe kule ciasta występują w gramaturach: 270g, 450g, 500g, 600g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa.
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, gluten pszenny, płatki ziemniaczane, soda oczyszczona, proszek mleczny.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na skutek procesu garowania ciasto powinno zwiększyć objętość o min. 30 %. Z wyrośniętego ciasta wyrobić placek ręcznie lub w plackarce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 700 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 25cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i piec w temperaturze 280° C przez 7-9 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Pizzola przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy na siatkach wypiekowych lub w formie. Nie nadaje się do wypieku bezpośrednio na szamocie.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.
CIASTO PREMIO
Ciasto do pizzy cienkiej o posmaku słonym (typowo włoskie)
Standardowe kule ciasta występują w gramaturach: 230g, 380g, 600g, 700g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa.
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, drożdże piekarskie, gluten pszenny.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na skutek procesu garowania ciasto powinno zwiększyć objętość o min. 30 %. Z wyrośniętego ciasta wyrobić placek ręcznie lub w plackarce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 700 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 25cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i piec w temperaturze 280° C przez 7-9 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Premio przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy bezpośrednio na szamocie lub na siatkach wypiekowych. .
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.
CIASTO ZŁOTE
Ciasto do pizzy puszystej o posmaku słodkim.
Standardowe kule ciasta występują w gramaturach: 350g, 600g, 700g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa.
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, soda, cukier, drożdże piekarskie, gluten pszenny.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić (około 4-6godz w temp pokojowej) z ciasta wyrobić placek ręcznie lub wałkiem i ułożyć w natłuszczonej formie wypiekowej lub na siatce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 600 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 30cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i pozostawić do wstępnego wyrośnięcia następnie piec w temperaturze 240° C przez 8-10 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Złote przeznaczone jest do wypieku w formach w piecach do pizzy lub piekarnikach domowych. Ciasto charakteryzuje się krótkim czasem rozmarzania
oraz złocistym kolorem po wypieku, z ciasta można formować placki do pizzy nieco grubszej.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.
CIASTO SPECIAL
Ciasto do pizzy grubej
Standardowe kule ciasta występują w gramaturach: 700g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa.
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, soda, cukier, drożdże piekarskie, gluten pszenny.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić (około 4-6godz w temp pokojowej) z ciasta wyrobić placek ręcznie lub wałkiem i ułożyć w natłuszczonej formie wypiekowej. Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 700 g wynosi 38 cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i pozostawić do wstępnego wyrośnięcia następnie piec w temperaturze 240° C przez 8-10 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Special przeznaczone jest do wypieku w formach w piecach do pizzy lub piekarnikach domowych.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 6 miesięcy.
Ciasto graham Fit
Składniki: Mąka: pszenna, graham 26%, razowa, woda, olej rzepakowy, drożdże, suszone płatki ziemniaczane: (glicerydy kwasów tłuszczowych – emulgatory, difosforan disodowy – stabilizator, kwas cytrynowy - przeciwutleniacz)( zawiera siarczyny), sól, cukier, serwatka( zawiera laktozę), glukoza.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na skutek procesu garowania ciasto powinno zwiększyć objętość o min. 30 %. Z wyrośniętego ciasta wyrobić placek ręcznie. Na uformowany placek nakładać dodatki i piec w temperaturze 240° C przez 7-9 min (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu GRAHAM FIT przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy na siatkach wypiekowych lub w formie, ale także bezpośrednio na szamocie- z zależności od oczekiwanego efektu końcowego.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy.
Ciasto z mąk bezglutenowych
Ciasto do pizzy wykonane z mieszanki mąk bezglutenowych.
Standardowe kule ciasta występują w gramaturze: 230g. Na Państwa potrzeby możemy przygotować odpowiednią gramaturę ciasta, inną niż standardowa
Składniki: Skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 6%, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, hydroksypropylometyloceluloza, błonnik Psyllium, woda, olej rzepakowy, drożdże, cukier, sól
Możliwa obecność glutenu.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na skutek procesu garowania ciasto powinno zwiększyć objętość o min. 30 %. Z wyrośniętego ciasta wyrobić placek ręcznie. Na uformowany placek nakładać dodatki i piec w temperaturze 240° C przez 7-9 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto tego typu przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy na siatkach wypiekowych lub w formie, ale także bezpośrednio na szamocie- z zależności od oczekiwanego efektu końcowego.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy.